Өткен аптада Өсімдіктер биологиясы және биотехнологиясы зертханасының ұжымы және магистрант-практиканттар Ұлттық ұжымдық пайдаланудағы ғылыми зертханасының меңгерушісі, PhD М.Ю. Сутула жетекшілігімен картоптың микроқұрылымына иммуноферменттік талдау жүргізді.
Иммуноферментті талдау әдісі ең технологиялық және картоп патогендерін диагностикалаудың барлық зертханалық әдістерінен жаппай талдау жүргізуге бейімделген. Бұл әдіс талдаудың сезімталдығын арттырып қана қоймай, тестілеу уақытын қысқартады.
Осылайша, Өсімдіктердің биологиясы мен биотехнологиясы зертханасында картоп сортының микропроцессорлық вирустардан тазалығы сақталады.
Баспасөз қызметі